duminică, 1 aprilie 2012

Tendinte: primăvară - vară 2012

Moda în primăvara și vara anului 2012, la primele priviri nu pare a avea un element comun, designerii vestimentari axându-se fie pe modele retro, fie pe tendințe futuriste.Câteva din tendințele modei de iarnă 2012 vor fi mentinute, în special imprimeurile și nuantele metalice.

Imprimeurile și tendințele în modă 2012, primăvară/vară.
Deși în trecut au dat impresia ca sunt ieșite din tendințele modei, imprimeurile revin de fiecare dată parcă având mai multă "prosopețime" decât în sezoanele anterioare. Și în sezonul primavară - vară 2012 imprimeurile sunt prezente, fiind evidentă pasiunea pentru flori și imagini abstracte a designerilor vestimentari. Colorate, în nuante aprinse apar în față imprimeurile în care sunt ilustrate pasări în nuante aprinse, alături de imagini digitale prelucrate până aproape de perfecțiune. Nu sunt uitate nici peisajele și imaginile futuriste care sunt combinate cu figuri geometrice și forme abstrace având influențe tribale și art deco. Imaginea reliefată de moda prezentată de designerii vestimentari pentru primăvara 2012 este "zgomotul urban, aglomerat și uneori fără un anume model".

Stilul anilor '20.
Înapoi în timp.Se pare că succesul serialului produs de HBO a avut influente asupra creatorilor de peste Atlantic. Numit de unele publicații stilul Gatsby, podiumurile din lume au fost invadate de creații vestimentare având puternice influențe din moda începutului de secol XX: făcute să pună în evidență talia femeilor, simple sau cu franjuri coborâte până în dreptul genunchilor sau până aproape de podea, rochiile reprezentative ale anilor '20 își găsesc reprezentarea în ținutele moderne de azi. Pentru unele creații, designerii s-au dus în timp chiar până în anii 40, atunci când rochiile sau fustele de tip peplum era "hot in fashion".Peplum este acel tip de fustă sau rochie care pune accent în jurul taliei folosind ajutorul unui volănaș prins în continuarea jachetei. Cred ca principala caracteristică pe care vrea să o scoată în evidență stilul Gatsby este feminitatea.

Moda contrastelor
LV, Chanel sau Prada mizează în acest sezon pe frumusețea culorilor pastelate. Alți creatori folosesc pentru vestimentații culori vii, imprimand reflexii metalice si nuante neon ochiului privitor.
http://www.fetelamoda.com/articol/9055/tendinte-in-moda-primavara-vara-2012.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tara Fashion

Fete la Moda - informatia femeii de azi

Fashion and Beauty

Blog @ Stil Feminin